Τοπείρος

Δ. Τοπείρου

Ανακαλύψτε την περιοχή Τοπείρος

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Τοπείρου ανήκει στο Νομό Ξάνθης και πρωτοσυστάθηκε το 1997 με τον νόμο Καποδίστρια με την ενοποίηση πρώην κοινοτήτων. Έμεινε ανέπαφος με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Δήμος έχει έκταση 312,5km2και πληθυσμό 11.544 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Έδρα του Δήμου Τοπείρου είναι το Εύλαλο.

Η ονομασία Τόπειρος προέρχεται από την ομώνυμη αρχαία πόλη που αναφέρεται ως Τόπειρα, Τοπηρίς, Τόπειρον και Τόπηρος. Βρισκόταν κοντά στα Άβδηρα. Καταστράφηκε από Σλάβους επιδρομείς το 550 και ξαναχτίστηκε από τον Ιουστινιανό που την ενίσχυσε με ψηλά τείχη.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Ξάνθης
Έκταση 312,50 χλμ²
Πληθυσμός 11.544
Γειτονικές περιοχές

Φωτογραφίες της περιοχής Τοπείρος

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Τοπείρος

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Τοπείρος

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Τοπείρος

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top