Λιβαδειά

Δ. Λιβαδειάς

Ανακαλύψτε την περιοχή Λιβαδειά

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Λιβαδειάς ανήκει στον Νομό Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η σημερινή μορφή του οφείλεται στην ενοποίηση των πρώην δήμων Λεβαδέων, Δαυλείας, Κορώνειας και Χαιρωνείας και της κοινότητας Κυριακίου, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Δήμος έχει έκταση 698,79km2 και πληθυσμό 31.315 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Έδρα του Δήμου Λιβαδειάς είναι η Λιβαδειά που είναι και η πρωτεύουσα όλου του νομού.

Η Λιβαδειά είναι χτισμένη στις βόρειες υπώρειες του όρους Ελικώνα, ενώ την διασχίζει ο μικρός ποταμός Ελικώνας.

Σύμφωνα με την μυθολογία η ίδρυση και η ονομασία της Λιβαδειάς, πιστεύεται ότι οφείλεται στον Αθηναίο ήρωα Λέβαδο.

Η περιοχή στην αρχαιότητα ήταν γνωστή για το Μαντείο του Τροφωνίου Απόλλωνα. Τον 8ο αιώνα ήταν από τις σημαντικές πόλεις της Βοιωτικής ομοσπονδίας. Το 395 την κυρίευσε ο Λύσανδρος και το 86πΧ λεηλατήθηκε από τον στρατηγό Αρχέλαο. Ακολούθησαν λεηλασίες από τους Γότθους. Η Λιβαδειά ήταν σημαντική πόλη και τα χρόνια της φραγκοκρατίας. Κοντά στην περιοχή που βρισκόταν το αρχαίο μαντείο χτίστηκε μεσαιωνικό φρούριο, μάλλον από τους Καταλανούς. Το 1640 κυρίαρχοι της περιοχής έγιναν οι Οθωμανοί. Τον Απρίλιο του 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κατέλαβε το κάστρο, αλλά αργότερα η περιοχή περιήλθε στον Κιουταχή. Η Λιβαδειά απελευθερώθηκε το 1829.

Η περιοχή της Λιβαδειάς είναι εύφορη και αυτό ευνοεί την καλλιέργεια, ενώ υπάρχει και άνθιση της βιοτεχνίας υφαντών και ειδών λαϊκής τέχνης.

Σημαντικά αξιοθέατα είναι το πέτρινο θέατρο της Κρύας, οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης στον ποταμό ‘Ερκυνα και οι οποίες υδρεύουν την πόλη. Επίσης υπάρχουν τα ερείπια του μαντείου του Τροφωνίου, βυζαντινό κάστρο, ο πύργος του ρολογιού που χτίστηκε επί Φραγκοκρατίας.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Βοιωτίας
Έκταση 698,79 χλμ²
Πληθυσμός 31.315

Φωτογραφίες της περιοχής Λιβαδειά

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Λιβαδειά

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Λιβαδειά

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Λιβαδειά

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top