Ζήρος

Δ. Ζηρού

Ανακαλύψτε την περιοχή Ζήρος

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Ζηρού ανήκει στον Νομό Πρέβεζας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου και η σημερινή μορφή του οφείλεται στην ενοποίηση των πρώην δήμων Φιλιππιάδος, Θεσπρωτικού και Ανωγείου και της κοινότητας Κρανέας, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Δήμος έχει έκταση 386,15km2 και πληθυσμό 13.892 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Έδρα του Δήμου Ζηρού είναι η Φιλιππιάδα.

Η Φιλιππιάδα είναι χτισμένη σε βασικό γεωγραφικό σημείο γιατί είναι ανάμεσα στους νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις λέξεις φιλ και ίππος που δείχνει την αγάπη των κατοίκων για τα άλογα. Επίσης θεωρείται η πόλη των πελαργών, κι αυτό λόγω των δεκάδων πελαργών που φιλοξενεί.

Η Φιλιππιάδα χτίστηκε στα μέρη που υπήρχε η αρχαία πόλη- κράτος Χαράδρας που άκμασε τον 7ο και 8ο αιώνα π.Χ. Η πόλη θεμελιώθηκε από τους Οθωμανούς το 1881 με την ονομασία Χαμιδιέ. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας η πόλη ήταν εμπορικός κόμβος.

Απελευθερώθηκε το 1912 και η πόλη από Χαμιδιέ μετονομάστηκε σε Νέα Φιλιππιάδα.

Δυτικά της πόλης της Φιλιππιάδας βρίσκεται η λίμνη Ζηρού, που θεωρείται περιοχή φυσικού κάλους.

Στην πόλη υπάρχουν ιδιαίτερα αξιοθέατα, όπως η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου του 8ου αιώνα, η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο μνημείο των Μπιζανομάχων, που βρίσκεται σε ένα δασάκι της πόλης, υπάρχουν τα οστά των πεσόντων Ελλήνων στις μάχες που έγιναν το 1897 ( Γκρίμποβο- Πέντε Πηγάδια) και το 1912 στο Μπιζάνι.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Πρέβεζας
Έκταση 386,15 χλμ²
Πληθυσμός 13.892
Γειτονικές περιοχές

Φωτογραφίες της περιοχής Ζήρος

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Ζήρος

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Ζήρος

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top