Ελασσόνας

Ανακαλύψτε την περιοχή Ελασσόνας

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Ελασσόνας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η σημερινή μορφή του οφείλεται στην ενοποίηση των πρώην δήμων Ελασσόνας, Λιβαδίου, Αντιχασίων, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαρανταπόρου και των κοινοτήτων Βερδικούσας και Καρυάς, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Δήμος έχει έκταση 1568,14 km2 και πληθυσμό 40.879 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Έδρα του Δήμου Ελασσόνας ορίστηκε η ομώνυμη πόλη που βρίσκεται χτισμένη στην νότια πλαγιά του Ολύμπου.

Την πόλη της Ελασσόνας διασχίζει ο Ελασσονίτης ποταμός και την χωρίζει σε δύο μέρη. Αυτά τα μέρη ενώνονται με τρείς γέφυρες, αλλά και με ένα παλιό τοξωτό γεφύρι που είναι και ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Λάρισας
Έκταση 1.568,14 χλμ²
Πληθυσμός 40.879

Φωτογραφίες της περιοχής Ελασσόνας

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Ελασσόνας

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.