Αχαρνές-Αστερούσι

Δ. Αχαρνών-Αστερουσίων

Ανακαλύψτε την περιοχή Αχαρνές-Αστερούσι

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Αρχαρνών- Αστερουσίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, δημιουργήθηκε από την συνένωση των πρώην δήμων Αστερουσίων, Νίκου Καζαντζάκη και Αρχανών, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης.

Ο δήμος έχει έκταση σήμερα 335,38km2 και πληθυσμό 16.692 με την τελευταία απογραφή του 2011.

Έδρα του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίου είναι τα Πεζά και ιστορικές έδρες, οι Αρχάνες και ο Πύργος.

Η περιοχή των Αρχανών παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Στο σημείο που είναι χτισμένη σήμερα η πόλη, εντοπίστηκε ανάκτορο και αρχαία πόλη. Το ανάκτορο αυτό ήταν εξίσου πολυτελές με αυτό της Κνωσού και της Φαιστού, και αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο της περιοχής. Βόρεια της πόλης, στον λόφο Φουρνί ανακαλύφτηκε μία από τις σημαντικότερες νεκροπόλεις του νησιού που χρησιμοποιήθηκε από τους Μινωίτες από το 2400π.Χ ως το 1000π.Χ.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Ηρακλείου
Έκταση 335,38 χλμ²
Πληθυσμός 16.692

Φωτογραφίες της περιοχής Αχαρνές-Αστερούσι

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Αχαρνές-Αστερούσι

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Αχαρνές-Αστερούσι

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Αχαρνές-Αστερούσι

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top