Δοξάτο

Δ. Δοξάτου

Ανακαλύψτε την περιοχή Δοξάτο

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Δοξάτου ανήκει στο Νομό Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η σημερινή μορφή του οφείλεται στην ενοποίηση των πρώην δήμων Δοξάτου και Καλαμπακίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλλικράτης.

Ο Δήμος έχει έκταση 244,1 km2 και πληθυσμό 14.516 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Έδρα του Δήμου Δοξάτου είναι το Καλαμπάκι και ιστορική έδρα το Δοξάτο.

Πληθυσμιακά το Καλαμπάκι αποτελείται ως επί το πλείστον από πρόσφυγες του Πόντου, της Ανατολικής Θράκης, της Κωνσταντινούπολης και της Μ. Ασίας που προήλθαν μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923.

Το Δοξάτο κατοικήθηκε από την προϊστορική εποχή. Έως το 1880 στην περιοχή ζούσαν ελληνικές και τούρκικες οικογένειες. Αργότερα προστέθηκαν πρόσφυγες από την Μ. Ασία, την Θράκη και τον Πόντο.

Το Δοξάτο γνώρισε δύο φορές την θηριωδία των Βουλγάρων. Το 1913 οι Βούλγαροι έκαψαν το Δοξάτο και έσφαξαν 600 κατοίκους. Η δεύτερη φορά συνέβη το 1941.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Δράμας
Έκταση 244,10 χλμ²
Πληθυσμός 14.516

Φωτογραφίες της περιοχής Δοξάτο

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Δοξάτο

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Δοξάτο

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Δοξάτο

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.