Αιγιάλεια

Δ. Αιγιαλείας

Ανακαλύψτε την περιοχή Αιγιάλεια

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Αιγιαλείας ανήκει στον Νομό Αχαΐας Πελοποννήσου. Προήλθε από την ενοποίηση των πρώην δήμων Αιγείρας, Αιγίου, Ακράτας, Διακοπτού, Ερινεού και Συμπολιτείας, βάση του προγράμματος Καλλικράτης.

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει σήμερα έκταση 729,42km2 και πληθυσμό 49.872 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011.

Έδρα του δήμου είναι το Αίγιο.

Το Αίγιο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Σήμα κατατεθέν της πόλης, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος του νομού, είναι η πλατεία των Υψηλών Αλωνιών που διαθέτει ψηλά δέντρα και φοίνικες, καθώς και μία μικρή λιμνούλα. Αξιόλογο είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αιγίου, όπου εκτίθονται ευρήματα που χρονολογούνται από τα Νεολιθικά έως και τα Ύστερα Γεωμετρικά χρόνια. Πολιούχος της πόλης είναι η Παναγιά η Τρυπητή που θεωρείται θαυματουργή.

Ένα από τα ομορφότερα χωριά του δήμου είναι το Διακοπτό, όπου από εκεί ξεκινά το φαράγγι του Βουραϊκού που συνεχίζει για 20 χλμ. ως τα Καλάβρυτα. Δίπλα του περνάει ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Ν. Αχαΐας
Έκταση 729,42 χλμ²
Πληθυσμός 49.872

Φωτογραφίες της περιοχής Αιγιάλεια

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Αιγιάλεια

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Αιγιάλεια

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Αιγιάλεια

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top