Περιστέρι

Δ. Περιστερίου

Ανακαλύψτε την περιοχή Περιστέρι

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Περιστερίου ανήκει στον Δυτικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, έχει έκταση 10,050km2 και πληθυσμό 139.981 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011. Πρόκειται για έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της Αττικής.

Βρίσκεται βορειοδυτικά της Αθήνας και απλώνεται μέχρι τους πρόποδες του Όρους Ποικίλου.

Για την ονομασία του υπάρχουν αρκετές εκδοχές. Οι εγκυρότερες είναι ότι στο σημερινό Περιστέρι ήταν κατά την αρχαιότητα ο Περιούσιος Δήμος Χολαργού, περιοχή μια εκ των 10 φυλών της αρχαίας Αθήνας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα προήλθε από τον Περιστέρ-Αγά, στον οποίο ανήκαν οι εκτάσεις του δήμου τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Αργότερα η περιοχή πέρασε από διάφορα χέρια όπως του αγωνιστή Σούτσου, του Γάλλου Φοντιέρ κ.α. Τον 19 αιώνα υπήρχε ένα μικρός οικισμός.

Η σύγχρονη ιστορία του Περιστερίου αρχίζει μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, όπου στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε άλλες της Αττικής, εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες. Έτσι στο Περιστέρι δημιουργήθηκε προσφυγικός συνοικισμός.

Για πολλά χρόνια το Περιστέρι ήταν οικισμός που στέγαζε οικογένειες πολυμελείς και άπορες .

Σήμερα το πυκνοκατοικημένο Περιστέρι είναι ένας σύγχρονος δήμος με πολύ καλή εμπορική αγορά. Το Μπουρνάζι , μια από τις περιοχές του δήμου φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή και τα πολυτελή μαγαζιά της.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Αθήνα Δυτικά
Έκταση 10,05 χλμ²
Πληθυσμός 139.981

Φωτογραφίες της περιοχής Περιστέρι

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Περιστέρι

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Περιστέρι

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Περιστέρι

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top