Χαϊδάρι

Δ. Χαϊδαρίου

Ανακαλύψτε την περιοχή Χαϊδάρι

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ανήκει στον Δυτικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Βρίσκεται κοντά στο Όρος Αιγάλεω και νοτιοανατολικά του Δήμου Ελευσίνας. 'Εχει έκταση 22.66 τ.χλμ. και 46.897 κατοίκους.

Οι πρώτοι κάτοικοι του Δήμου ήταν πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, μετά την Καταστροφή της Σμύρνης.

Η ονομασία της περιοχής πιστεύεται ότι προήλθε από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπου ο τούρκος Χαϊδάρ Πασάς κατείχε μεγάλες εκτάσεις. Έτσι μάλλον το όνομα του επικράτησε στην περιοχή.

Στον Δήμο Χαϊδαρίου υπάρχει το ονομαστό Παλατάκι που ήταν κατοικία του βασιλιά Όθωνα και ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Αθηνών που καλύπτει έκταση 1500 στρεμμάτων. Επίσης τόπος πνοής των κατοίκων του Χαϊδαρίου και όχι μόνο, είναι το Άλσος Χαϊδαρίου ή Δαφνίου έκτασης 250 στρεμμάτων, αλλά και το Ιστορικό Μοναστήρι Δαφνίου, χτισμένο τον 6ο αιώνα πάνω στα ερείπια του Δαφναίου Απόλλωνα, μνημείο εξαιρετικής βυζαντινής τέχνης.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Νομός που ανήκει Αθήνα Δυτικά
Έκταση 22,66 χλμ²
Πληθυσμός 46.897

Φωτογραφίες της περιοχής Χαϊδάρι

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Χαϊδάρι

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Χαϊδάρι

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Χαϊδάρι

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top