Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Δ. Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ανακαλύψτε την περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Το NeoAkinito-Places, σας κάνει μια μικρή παρουσίαση για δημογραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου που επιλέξατε για την περιήγηση σας.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ανήκει στον Βόρειο Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και η σημερινή μορφή του οφείλεται στην ενοποίηση των πρώην δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Ο Δήμος βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, έχει έκταση 3,73km2 και πληθυσμό 35.556 κατοίκους, βάση της τελευταίας απογραφής του 2011.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας συνορεύει νότια με τον Δήμο Αθηναίων, βόρεια με τον Δήμο Αχαρνών, δυτικά με τον Δήμο Περιστερίου και ανατολικά με τον Δήμο Κηφισιάς.

Η περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έως το 1927 λεγόταν Ποδονίφτης, λόγω ενός ρέματος που την διέσχιζε. Το 1923 <υποδέχτηκε> πολλούς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Το 1932 η περιοχή ονομάστηκε Νέα Φιλαδέλφεια σε ανάμνηση της πόλης Φιλαδέλφεια της Μικράς Ασίας. Το κέντρο της περιοχής έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, λόγω της αρχιτεκτονικής των σπιτιών, που είναι διώροφα με κεραμοσκεπές και μικρά μπαλκόνια. Στην Νέα Φιλαδέλφεια ονομαστό είναι το Άλσος της, που απλώνεται σε 480 στρέμματα, όπου πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες. Στην Νέα Φιλαδέλφεια ιδρύθηκε το 1924 ο αθλητικός σύλλογος ΑΕΚ από τους ιστορικότερους της Ελλάδας.

Η Νέα Χαλκηδόνα είχε επίσης κατοίκους, κυρίως πρόσφυγες από την Μικρά Ασίας που εγκαταστάθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Το όνομα Νέα Χαλκηδόνα δόθηκε σε ανάμνηση της πόλης Χαλκηδόνα της Μικράς Ασίας.


(Το ανωτέρω κείμενο και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου.)

Φωτογραφίες της περιοχής Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Ταξιδέψτε στον Δήμο που επιλέξατε και δείτε μερικά από τα πλέον αξιοσημείωτα σημεία του, μέσα από τον φακό του NeoAkinito-Places.

Νέα της περιοχής Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Διαβάστε τα νέα για την περιοχή

Βρες τη γειτονιά σου στην περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Δείτε στον χάρτη την περιοχή που αναζητήσατε και επιλέξτε να εμφανιστούν σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Ακίνητα και μεσιτικά γραφεία στην περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Δείτε ακίνητα της κατηγορίας που θα επιλέξετε και μεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο της επιλογής σας.

Ανάθεση ακινήτου

Ανάθεση ακινήτου

Αφήστε τους επαγγελματίες να προωθήσουν αποτελεσματικά το ακίνητό σας!
Διαθέτετε ακίνητο; Θέλετε να δημοσιευθεί στο NeoAkinito.gr και να γίνει άμεσα διαθέσιμο σε χιλιάδες ενδιαφερόμενους; Απλά συμπληρώστε την φόρμα ανάθεσης ακινήτου και τα συνεργαζόμενα μεσιτικά γραφεία θα επικοινωνήσουν μαζί σας αναλαμβάνοντας να το προωθήσουν και να το δημοσιεύσουν στο NeoAkinito.gr!

Ζήτηση ακινήτου

Ζήτηση ακινήτου

Γλιτώστε χρόνο και βρείτε γρήγορα το ακίνητο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας!
Είτε ψάξατε και δεν το βρήκατε, είτε δεν ψάξατε γιατί δεν είχατε χρόνο, συμπληρώνοντας την φόρμα ζήτησης ακινήτου, θα ενημερωθούν άμεσα οι συνεργαζόμενοι κτηματομεσίτες για το ακίνητο που θέλετε να βρείτε και θα επικοινωνήσουν μαζί σας με προτάσεις ακινήτων και συμβουλές που σίγουρα θα σας καλύψουν!

Κοντά στην περιοχή Νέα Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Περιηγηθείτε στις περιοχές που συνορεύουν με την τοποθεσία που τώρα βρίσκεστε.

Top