Πώς να διατηρείτε καθαρό το σπίτι σας αν έχετε κατοικίδιο

Πώς να διατηρείτε καθαρό το σπίτι σας αν έχετε κατοικίδιο
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 14:43

Αγαπάτε τα ζώα; Τα θέλετε για συντροφιά μέσα στο σπίτι; Αν ναι, μπράβο σας, φτάνει να είστε διατεθειμένοι να υποστείτε και τις συνέπειες των πράξεων σας.

Τα κατοικίδια ζώα, όπως σκυλάκια και γατάκια, πράγματι είναι μια ωραία συντροφιά, αλλά προϋποθέτει πολλές θυσίες. Μία από αυτές είναι η συχνή και πολλές φορές καθημερινή ενασχόληση με το καθάρισμα του χώρου σας.

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές tips που αν τις ακολουθήσετε θα διευκολύνετε την καθημερινότητα σας.

Photo by lenestrand85 from Pixabay Μέσα στο χώρο του σπιτιού, αποφύγετε τα μεγάλα χαλιά, τα οποία είναι εύκολο να λερωθούν από το ζωάκι σας, αλλά και πολύ δύσκολο να πλυθούν. Για αυτό προτιμήστε τα παλιά κλασικά πατάκια που πλένονται πολύ εύκολα.

Όταν επιστρέφετε από την καθημερινή βόλτα με το σκυλάκι σας, επιμεληθείτε την καθαριότητα των ποδιών του και της μουσούδας του με κάποιο υγρό μαντηλάκι.

Κάτω από το σημείο που τοποθετείτε τα μπολάκια του φαγητού και του νερού του, βάλτε ένα πλαστικό πατάκι. Στους καναπέδες καλό είναι να βάλετε ένα φτηνό και εύκολο στην πλύση ριχτάρι για να μπορείτε να το ανανεώνετε όποτε θέλετε.

 Photo by oliverromero from PixabayΤο κλασικό πλαστικό γάντι για τα πιάτα είναι πολύ χρήσιμο στο να μαζεύετε τις τρίχες του ζώου.

Για λόγους υγείας δικής σας, αποφεύγετε την πολύ χρήση των χλωριούχων καθαριστικών και προτιμήστε το ξύδι που θωρείται αντισηπτικό.

Τέλος για να είστε σίγουροι ότι το σπίτι σας βρίσκεται σε καλή κατάσταση θα πρέπει να το σκουπίζετε και να το σφουγγαρίζετε καθημερινά.


(Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου).

Φωτογραφίες

Πώς να διατηρείτε καθαρό το σπίτι σας αν έχετε κατοικίδιο
Πώς να διατηρείτε καθαρό το σπίτι σας αν έχετε κατοικίδιο

Διαβάστε επίσης

Top