Ιδέες οργάνωσης για το φοιτητικό Σπίτι

Ιδέες οργάνωσης για το φοιτητικό Σπίτι
Τρίτη, 7 Μαΐου 2019 - 14:43

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν και καταφέρατε να περάσετε στη σχολή που επιθυμούσατε. Ήρθε η ώρα για την εύρεση του κατάλληλου φοιτητικού σπιτιού. Το ιδανικό είναι το νέο φοιτητικό σπίτι σας να βρίσκεται κοντά στην σχολή σας και αν όχι να είναι σε σημείο που να υπάρχει καλή εξυπηρέτηση από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Photo by Viki_B from PixabayΑφού βρείτε το νέο σας σπίτι θα πρέπει να προγραμματίσετε και την μετακόμισή σας. Παρόλο που υπάρχει λίγος χρόνος για να οργανωθείτε θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα, ώστε να μην ξοδέψετε και μια περιουσία για μια διαμονή σε ένα σπίτι, η οποία θα είναι προσωρινή. Το φοιτητικό σπίτι μπορεί να πάρει πολλές μορφές θα πρέπει όμως να είναι και λειτουργικό.

Αν δεν νοικιάσετε επιπλωμένο σπίτι, προσέξτε να μην αγοράσετε πολλά έπιπλα. Λίγα και καλά πράγματα τα οποία θα είναι χρήσιμα στην καθημερινότητά σας. Αρχικά χρειάζεται ένα κρεβάτι που να έχει και αποθηκευτικό χώρο. Ένα γραφείο είναι απαραίτητο για το διάβασμα. Ακόμα ένα τραπέζι κουζίνας με καρέκλες και ένας καναπές που να γίνεται ιδανικά και κρεββάτι είναι πράγματα πολύ βοηθητικά. Αν θέλετε να ομορφύνετε το χώρο, οι μεγάλες μαξιλάρες και τα πουφ δίνουν ωραίο χρώμα στον χώρο σας.

Φροντίστε τον φωτισμό. Στο σημείο που θα μπει το γραφείο θα πρέπει να είναι σωστός. Επιπλέον φροντίστε να φτιάξετε σωστά τα ντουλάπια σας. Υπάρχουν ειδικές θήκες και χωρίσματα που μπορείς να βάλετε για να είναι οργανωμένα . Μια άλλη οικονομική λύση είναι οι ξύλινες κατασκευές, όπως μία βιβλιοθήκη με πολλά συρτάρια και ράφια.

Photo by Viki_B from PixabayΕπίσης μπορείτε να πάρετε από το σπίτι των γονιών σας πράγματα που περισσεύουν, όπως σερβίτσια ή παλιά μικροέπιπλα, τα οποία υπάρχει επιλογή να βαφτούν σύμφωνα με το γούστο σας. Αν δεν έχετε ήδη, πρέπει να αγοράσετε για την κουζίνα μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι. Από δύο σετ σεντόνια και πετσέτες είναι απαραίτητα να υπάρχουν στα ντουλάπια σας.

Αν το σπίτι δεν έχει ηλεκτρικά είδη, αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο έξοδο, αφού θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ηλεκτρική κουζίνα και ψυγείο. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια στα μεγάλα πολυκαταστήματα πωλούνται τα πάντα σε ειδικά πακέτα για φοιτητικές με πολύ καλές τιμές. Το πλυντήριο ρούχων δεν είναι απαραίτητο, αφού σε πολλά σημεία στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν καταστήματα με πλυντήρια self service, όπου μπορείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε τα ρούχα σας εύκολα και γρήγορα.

Photo by EDDIE_LEE_KR from PixabayΒάψτε τον έναν τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα, έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσετε και για σημειώσεις. Μια πολύ ωραία ιδέα για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας χωρίς να ξοδέψετε καθόλου χρήματα είναι να βάλετε πουά σχέδια από κομφετί. Καλό θα ήταν να τοποθετηθούν και κουρτίνες γιατί εκτός από την ιδιωτικότητα, δίνουν ένα πιο ζεστό ύφος στο σπίτι σας.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι με ελάχιστα χρήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας.


(Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου).

Φωτογραφίες

Ιδέες οργάνωσης για το φοιτητικό Σπίτι
Ιδέες οργάνωσης για το φοιτητικό Σπίτι
Ιδέες οργάνωσης για το φοιτητικό Σπίτι

Διαβάστε επίσης

Top