Προστατεύουμε τα παιδιά στο σπίτι από ατυχήματα.

Προστατεύουμε τα παιδιά στο σπίτι από ατυχήματα.
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 - 14:43

Εξακριβωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα πλέον επικίνδυνα ατυχήματα στα παιδιά νηπιακής ηλικίας συμβαίνουν μέσα στο χώρο του σπιτιού.

Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να ελαττώσουμε αυτά τα ατυχήματα στα μικρά παιδιά.

Αρχικά βάζουμε προστατευτικά στις γωνίες όλων των χαμηλών επίπλων ( τραπεζιών) και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στο ύψος του παιδιού.

Photo by qimono from PixabayΤοποθετούμε ειδικό κλείδωμα ασφαλείας στα ντουλάπια και στα συρτάρια ώστε να μην ανοίγουν.

Κλείνουμε τις πρίζες με ειδικά καλύμματα που υπάρχουν στο εμπόριο.

Αιχμηρά αντικείμενα, απορρυπαντικά ή και φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται σε σημεία που το παιδί δεν έχει πρόσβαση. Επίσης κρύβουμε πλαστικές σακούλες και μικροαντικείμενα για προστασία από πνιγμό.

Δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο μόνο το παιδί στην μπανιέρα και χρησιμοποιούμε μέσα σε αυτή χαλάκι με βεντούζες για την αποφυγή ατυχήματος.

Photo by Pezibear from PixabayΠοτέ δεν επιτρέπουμε να μείνει το παιδί μόνο του στο μπαλκόνι ή στη βεράντα, ακόμα και αν υπάρχουν προστατευτικά ασφαλείας στα κάγκελα.

Πάντα πρέπει να υπάρχει επίβλεψη του ενήλικα στα μικρά παιδιά όταν είναι αναμμένες επιφάνειες με μεγάλη θερμοκρασία, όπως σόμπες, τζάκια, σίδερα, μάτια κουζίνας.

Αποφεύγουμε τα μικρά χαλάκια στο σπίτι γιατί είναι πολύ πιθανόν να γλιστρήσει το παιδί ή και να σκοντάψει.

Τέλος χρησιμοποιούμε σε όλες τις πόρτες του σπιτιού στοπ για την αποφυγή μαγκώματος των δαχτύλων του παιδιού.


(Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του NeoAkinito.gr και συνεπώς δεν επιτρέπεται η εν όλω ή η εν μέρει αντιγραφή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, εμπορική εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου).

Φωτογραφίες

Προστατεύουμε τα παιδιά στο σπίτι από ατυχήματα.
Προστατεύουμε τα παιδιά στο σπίτι από ατυχήματα.

Διαβάστε επίσης

Top